Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο για τους απανταχού κεκοιμημένους Κωνσταντινουπολίτες.

Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα 14/04/2019, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο εμπορικό κέντρο Cosmos, η επιμνημόσυνη δέηση, για τους απανταχού κεκοιμημένους Κωνσταντινουπολίτες. Στον κατάμεστο Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου και των Πατέρων Σπυρίδωνα και Δωρόθεου από την ιερά Μονή Βλατάδων, και του Διακόνου Παγκρατίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η καθιερωμένη Αρτοκλασία υπέρ Υγείας των μελών και φίλων της “Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Β.Ε.” και η τελετή εις μνήμη των προσφιλών κεκοιμημένων μας Κωνσταντινουπολιτών. Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή της ημέρας και στο βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας -η οποία έζησε τον 6ο αιώνα την εποχή του Ιουστινιανού- και στη δύναμη
της μετάνοιας. Ακολούθησε η δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού, η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, και προσφέρθηκε καφές, το κόλλυβο και το κουτάκι του μνημοσύνου, ως πράξη αγάπης προς τους κεκοιμημένους.
Ο Πρόεδρος, κ. Πολύβιος Στράντζαλης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην
επιμνημόσυνη δέηση, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του Δ.Σ., στις ομιλίες του Κύκλου Διαλέξεων, και στους στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου ενόψει του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου. Σημείωσε ότι η μνήμη είναι πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο και τόνισε  ιδιαίτερα το μέγεθος της σημαντικότητας αυτής για τους Κωνσταντινουπολίτες αφού «Οι Ρωμιοί παρήγαγαν τεράστιο πολιτισμό και εμείς ως Κωνσταντινουπολίτες έχουμε την υποχρέωση και οφείλουμε τη βαριά αυτή κληρονομιά να την μεταλαμπαδεύσουμε στις νεώτερες γενιές”.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s